hatay Şubesi

Mizyonumuz

Gücünü yasalardan, desteğini halktan alan, ülkede dirlik ve düzenin sürekli kılınması için gece gündüz demeden, tüm gücüyle çalışan Emniyet Teşkilatı, köklü geçmişiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarındandır.

Yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış ve huzur içinde yaşamasının sağlanması gibi devlet adına üstlendiği önemli görevleri, hukuk sınırları içinde kalarak, başarıyla yerine getiren Emniyet Mensubu olmak farklı bir dirayet, farklı bir liyakat, farklı bir cesaret ister.

Tarihi; şan, şeref ve başarılarla dolu Emniyet Teşkilatı mensupları gecesi gündüzü olmadan, ailesini, dostlarını, sevenlerini hep ikinci planda tutarak yerine getirdiği bu görev sırasında her an sakatlanma ve canını kaybetme riski ile beraber yaşar.

Genel Müdürlerimizden Saffet Arıkan Bedük’ün saygıdeğer eşleri Gülsen Bedük hanımefendi ve 16 kurucu üyenin Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği’ni kurarlarken, böylesine riskli ama bir o kadar da şerefli meslek mensuplarının göreve giderken gözünün arkada kalmaması, canından çok sevdiği eşi ve çocuklarını emanet edeceği bir kurumun olması düşüncesinden yola çıktıkları muhakkaktır.

Özellikle şehit, malûl, emekli ve görev sırasında vefat edenler ile halen görevde olanların çocuklarına ulaşmaya çalışan Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği’nin amacı; her rütbedeki Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları ile emekli olan, yurtiçi ve yurtdışı görevlerinin ifası sırasında şehit düsen veya malûl olan teşkilat mensuplarının hanımları arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlamaktır.

Halen bu amacı gerçekleştirme çabasında olan derneğimiz, Vali ve Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet KILIÇLAR’ın eşleri Dr. Sayın Arzu KILIÇLAR hanımefendi başkanlığında ve başkanlıklarını İl Emniyet Müdürlerimizin eşlerinin yaptığı 38 şubesi ile çalışmalarına devam etmektedir.

Derneğimizin öncelikli amacı başarılı üniversite öğrencilerimizin eğitimlerine destek olmaktır. Bunun yanı sıra ihtiyacı olan ailelerimize de maddi ve manevi anlamda yardımcı olma çabasındaki derneğimiz, bu amaçlar doğrultusunda çeşitli etkinlikler düzenleyerek hizmetlerini sürdürmektedir.

Aylık 100 TL olan bursumuzu alacak öğrencilerimiz seçilirken şehit, gazi, malûl, emekli ve vefat etmiş personelimizin çocuklarına öncelik verilmekte, derneğimizin imkânları dâhilinde halen görevdeki mensuplarımızın çocukları da bu burstan yararlandırılmaktadır.

Türkiye’nin geleceğine yaptığımız bu yatırımdaki en büyük desteğimiz yardımsever vatandaşlarımızın yaptıkları bağışlardır. Ayrıca şubelerimizden gelen %25 katkı payları, genel merkezimizin düzenlediği kermesler, derneğimiz ve aynı amaç için çalışan kurum ve kuruluşların derneğimizin adına yaptığı çaylar, yemekler ve balolardan elde edilen gelirler bu kutsal görevimizde bize destek olmaktadır.

Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği, yine amacı çerçevesinde, lojmanlarımızın bulunduğu ilçelerde hanımların istekleri doğrultusunda ilçe halk eğitim merkezleri desteği ile el sanatları, resim, bilgisayar, İngilizce gibi kurslar açmakta sağlık, çocuk bakımı gibi konularda seminerler düzenlemektedir.

Başarılı organizasyonlara imza atan derneğimiz, Teşkilat Mensubu ailelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmamakta, olanakları çerçevesinde onlara yardım elini uzatmaktadır.