hatay Şubesi

Tarihçemiz

Derneğimiz Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği adı altında 09 Ocak 1987 tarihinde Sn. Gülsen BEDÜK Hanımefendi Başkanlığında onaltı kurucu üye tarafından kurulmuştur. Kurucu üyelerimiz; Mahinur Yalınpala, F.Selma Demirtel, Nuran Adıbelli, Tülay Erdal, Müşerref Yigit, Hatun Aldogan, F .Oya Karol, A. Tülay Ertürk, Vahide Kaplan, Sultan Yılmaz, Ferihan Kaya, A.Ruhat Ogan, Tamay Akan, Yıldız Dede ve A.Füsun Acar'dır.

Genel Başkanlarımız; Sn. Gülsen BEDÜK, Sn. Tülay ERDAL, Sn. Nazan BİLİCAN, Sn. Yıldız ERKAN, Sn Nuray ERGUN, Sn. Emel AĞAR, Sn. Ayla SERHADLI, Sn. Emine YÜKSEL, Sn Yüksel GENÇ, Sn. Emel ÖNAL, Sn. Türkan AYDINER, Sn. Melahat ALTINTAŞ, Sn. Olcay KÖKSAL, Sn. Emine BAYAR ve Dr.Sn.Arzu KILIÇLAR’ dır.

Amacımız her rütbedeki Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları ile emekli olan, yurtiçi ve yurtdışı görevlerinin ifası sırasında şehit düsen veya malûl olan teşkilat mensuplarının hanımları arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlamaktır. Dernek genel merkezi Ankara'da olup, Genel Başkan Sn. Emniyet Genel Müdürü Esleridir. Genel Merkez Yönetim Kurulu; Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Genel Muhasip ve 3 üyeden oluşur. Genel Merkezimizin üye sayısı ise 138 'dir.

38 ilde Şube Başkanlıkları bulunmakta olup, Şube Başkanları İl Emniyet Müdürleri eşleridir. Şube Yönetim Kurulu; Başkan, Başkan Yardımcısı, Muhasip, Sekreter ve Üye olmak üzere 5 kişi tarafından oluşturulur. Şubelerimizin bulunduğu iller; Adana, Adıyaman, Antalya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Iğdır, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Muş, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Yalova, Yozgat’tır. Şubeler yıllık gelirlerinin % 25'ini Katkı Payı olarak genel merkez hesabına göndermektedirler.

Amaçları tüzükte belirtilmiş olan derneğimiz; şartlara uygun görülen, mağdur ailelerden seçilen her aileden bir üniversite öğrencisine olmak üzere Eylül –Haziran döneminde 10 ay süre ile burs vermektedir.

Şubeler de aynı miktarda ve süre ile kendi illerinde ikamet eden şehit, malül ve muhtaç teşkilat mensuplarının üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Bursların yanı sıra Genel Merkez olarak her yıl bir defaya mahsus olmak üzere ihtiyacı olduğu tespit edilen öğrencilerimize acil eğitim yardımı yapılmaktadır. Zaman zaman derneğimize başvuran ve ihtiyacı olduğu tespit edilen şehit, emekli, malûl ve bilfiil çalışan emniyet mensuplarımızın ailelerine ayni ve nakdi yardımlarımız sürmektedir. Ayrıca; Çankaya ve Yenimahalle Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile hanımlara yönelik kurslarımız devam etmektedir. Bunlar, gelen istek ve talepler doğrultusunda branşlara göre ayrılmaktadır.